Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Οι κατασχέσεις από τις εφορίες γίνονται «σιωπηρώς» και επιλεκτικά για την αποφυγή αντιδράσεων. Στο σφυρί 50 σπίτια κάθε μέρα! Πλειστηριασμοί κατά ριπάς!

Βόμβα στα θεμέλια των νοικοκυριών βάζει το υπουργείο Οικονομικών, με περισσότερους από 100.000 πλειστηριασμούς σε ακίνητα, Ι.Χ. κ.ά., που θα πραγματοποιηθούν φέτος έναντι ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογουμένων προ την Εφορία.

Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί 50 σπίτια την ημέρα (δηλαδή σχεδόν δύο κάθε μία ώρα!), δηλαδή τις κατοικίες τις οποίες δήμευσαν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών της χώρας.

Την «καταιγίδα» αυτών των πλειστηριασμών, που έχουν φθάσει να τρέμουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εφορίες δεν προλαβαίνουν πια να διατάζουν πλειστηριασμούς, που ήδη έχουν φτάσει τους 51.929 από πέρυσι και έως το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν ........τους 100.000! 

Επίσης, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο εκδόθηκαν 30.372 παραγγελίες κατάσχεσης, εκ των οποίων οι 1.315 μόνο στο κέντρο της Αθήνας από την Α' ΔΟΥ Αθηνών. 

Μεγάλη πίεση ασκείται και σε «λαϊκές» περιοχές, όπως ο Πειραιάς, όπου έχουν ασκηθεί ήδη 2.361 παραγγελίες κατάσχεσης στη διετία 2012-2013, και η Νίκαια, με 1.339. Από τις αρχές του 2013 η Α' Περιστερίου διέταξε 867 (πάνω από 100 τον μήνα κατά μέσο όρο) και ακολουθούν η ΔΟΥ Αγρινίου με 624 παραγγελίες, η ΙΖ' Αθηνών με 617, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 575 κ.ά. Παράλληλα, στο οκτάμηνο αυτό, μπήκαν 1.494 υποθήκες σε σπίτια και ακίνητα, ενώ ανοίχτηκαν και άλλοι 6.822 φάκελοι κατάσχεσης.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί ακόμη από τους εφόρους και την άμεση κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους, ακόμη κι αυτά που τελούν υπό αναστολή, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών έχουν πάρει μορφή επιδημίας, αφού η εντολή η οποία έχει δοθεί σε κεντρικό επίπεδο είναι να «κατάσχεται για ό,τι δεν μπορεί να εισπραχθεί».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται πλέον περικυκλωμένοι από ολόκληρη την κρατική μηχανή, που σκοπό της έχει βάλει να αρπάξει τα σπίτια τους. 

Οι κατασχέσεις από τις εφορίες γίνονται «σιωπηρώς» και επιλεκτικά για την αποφυγή αντιδράσεων. 

Σκοπός της κυβέρνησης και των δανειστών δεν είναι να εισπράξουν ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά να δημεύσουν τις περιουσίες των Ελλήνων. 

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αρχές έχουν βάλει στο μάτι ακόμα και τις κατοικίες που έχουν άνεργοι άποροι και ανασφάλιστοι, που δεν διαθέτουν καν χρήματα για να νοσηλευτούν σε κρατικό νοσοκομείο!

Στέλιος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου