Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών για να επιστρέψει!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την νέα εξέλιξη με την άρνηση της Τρόικας να έρθει στην Ελλάδα, απόφαση μάλιστα, που δεν καταδέχτηκε να «μοιραστεί» πρώτα επισήμως με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά φρόντισε πρώτα να ενημερώσει το Reuters.

Ο λόγος, που οι δανειστές χοντραίνουν το παιχνίδι, είναι εξωφρενική απαίτησή τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στα ακίνητα και μαζικές απολύσεις.

Μετά τις 9 Δεκεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έρθει στην Αθήνα η Τρόικα, με «σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», όπως ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που δεν έχουν κλείσει με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. 

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επέλθει συμφωνία. 

Όσον αφορά το θέμα της εκταμίευσης της δόσης ο υπουργός Οικονομικών δεν φάνηκε να ανησυχεί και δήλωσε πως αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί τμηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών στο οποίο η κυβέρνηση διαφωνεί με την πρόταση της τρόικας για την πλήρη απελευθέρωσή τους!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετέβη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λιθουανία και από εκείνη την ώρα και μετά βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του.

Υπ.Οικ.: Είμαστε σε επαφή με την Τρόικα για να βρεθεί ημερομηνία

«Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών. 


Σε σχέση με όσα ανέφερε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε, ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος.

Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων που δεν κατονομάζει, είχε αναφέρει σε τηλεγράφημά του, ότι η επίσκεψη της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου ακυρώθηκε διότι η Ελλάδα έχει αποτύχει να εφαρμόσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα βοήθειάς της.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου