Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ" Ο Ν.Αναστασιάδης διαλύει την Εθνοφρουρά - Πρωτοφανείς δηλώσεις Κύπριου ΥΠΑΜ

Μετά την εκχώρηση της εθνικής κυπριακής κυριαρχίας στην τρόικα και την αποδοχή της κατάσχεσης των τραπεζικών καταθέσεων, η κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρά και στην διάλυση της Εθνοφρουράς με την απίστευτη δήλωση του Κύπριου ΥΠΑΜ Φ.Φωτίου ότι "η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει το κόστος λειτουργίας της Εθνοφρουράς"!
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε χαρακτηριστικά : "Η Εθνική Φρουρά δεν μπορεί να στηρίζεται από το κράτος. 
Αυτό το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν και δεν προέκυψε πρόσφατα λόγω της κρίσης. Το κόστος της Εθνικής Φρουράς ήταν πάντοτε δυσανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους".
Παρουσιάζει την Άμυνα της χώρας ως μια αγγαρεία χωρίς νόημα που απλά "τρώει" λεφτά σε μία χώρα που το 40% του εδάφους της βρίσκεται υπό Κατοχή. Συνεπαγωγικά θεωρεί ότι η ανεξαρτησία της Κύπρου είναι περιττή και αδιάφορη!
Αυτό φαίνεται από τα δύο νομοσχέδια που ολοκλήρωσε πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου.
Εν ολίγοις αυτά περιλαμβάνουν το κλείσιμο στρατοπέδων και λεσχών καθώς και μείωση της θητείας των εθνοφρουρών η οποία έτσι και αλλιώς είναι συμβολική! 
Και όλα αυτά τη στιγμή που το Barbaros "σουλατσάρει" εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων εδώ και μια εβδομάδα με συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών.....
.. πλοίων!
Η πρόταση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου περιλαμβάνει κλείσιμο στρατοπέδων όπως και κλείσιμο των τεσσάρων εκ των πέντε Λεσχών Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς (ΛΑΕΦ), αφήνοντας σε λειτουργία μόνο εκείνη της Λευκωσίας!
Επιπρόσθετα, με βάση την πρόταση, τα στρατολογικά γραφεία θα μεταφερθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη ενώ προβλέπεται η αχρήστευση παλιών συστημάτων, η συντήρηση και η απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, σε βάθος συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (αν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση φυσικά δηλαδή ποτέ).
Eπιπλέον, αναθεωρούνται 30 περίπου θεσμικά κείμενα, κανονισμοί και νόμοι.
Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά την τροποποίηση του περί ιεραρχίας κρίσεων, προαγωγών και αφυπηρετήσεων αξιωματικών Νόμου.
Όσο αφορά το θέμα μείωσης της θητείας των εθνοφρουρών, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι "η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι εφικτή. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η θητεία είναι μεγάλη και η μείωσή της αποτελεί ουσιαστική αναγκαιότητα"!
Λες και η Κύπρος διαθέτει μεγάλο πληθυσμό και εφεδρείες για να ανταπεξέλθει στις "ορδές του Αττίλα"!
Τέλος, το υπουργείο Άμυνας εξετάζει και το θέμα εμπλοκής ιδιωτών σε βοηθητικές υπηρεσίες! Για παράδειγμα εξετάστηκε η δυνατότητα το καθημερινό συσσίτιο για τις ανάγκες των Μονάδων και των Φυλακίων να παρασκευάζεται από τον ιδιωτικό τομέα. «Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο ΚΕΝ Πάφου, κατά την επόμενη κατάταξη των νέων οπλιτών μας τον Ιανουάριο, και τα αποτελέσματά του θα αξιολογηθούν ανάλογα ανέφερε ο κ.Φωτίου και πρόσθεσε:
"Μελετούμε και το ενδεχόμενο ενεργότερης εμπλοκής ιδιωτών και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην τροφοδοσία καυσίμων των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, στη συντήρηση οχημάτων και στη διαχείριση κάποιων Λεσχών Αξιωματικών, κατά ανάλογο τρόπο που γίνεται και με την Αστυνομία»".
Το ότι η τρόικα θέλει να εξαφανίσει την Εθνοφρουρά με συνοπτικές διαδικασίες, γιατι έτσι διατάζουν τα ξένα κέντρα εξουσίας είναι γνωστό. Όμως αυτό γίνεται με την βοήθεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη .
Διαλύει την Εθνοφρουρά προκειμένου να γίνει "ευκολόπεπτο" το νέο Σχεδιο Ανάν στο οποίο η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη είχε ήδη συμφωνήσει πριν αναλάβει την εξουσία.
Πρόκειται περί εσχάτης προδοσίας η οποία δεν θα μείνει ατιμώρητη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου