Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΙΧ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ???

Ήταν μοιραίο αυτό το αποτέλεσμα??? Κατά τη γνώμη μας όχι. Μοιραίο κατέστη από τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση πήρε τη μοιραία απόφαση να πάρει μια κόλλα χαρτί - το γνωστό προκυνόχαρτο - και να ζητήσει ταπεινωμένη το «χρίσμα» από τη μαφία των εκβιαστών... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από αυτή τη στιγμή και μετά, οι προσδοκίες εξαργυρώθηκαν για να θριαμβεύσει ακόμη ένας ταπεινωτικός συμβιβασμός

Το σόου λοιπόν έλαβε τέλος. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη. Όταν μια διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται και πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμά της και οι δυο, τότε κατά κανόνα χαμένος είναι αυτός που επαιτεί, αυτός που ζητιανεύει, αυτός που σε τελευταία ανάλυση αισθάνεται πεισμένος πως ..........είναι ο αδύναμος της ιστορίας.

Από αυτή την κυβέρνηση προφανώς και δεν περιμέναμε να κάνει σοσιαλισμό, άλλωστε αυτό είναι κάτι που ουδέποτε το υποσχέθηκε. 

Είχαμε όμως κάθε δικαίωμα να απαιτούμε  μια αξιοπρεπή στάση στα αυτονόητα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν προέκυψε, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα αυτής  της διαπραγματευτικής φαρσοκωμωδίας.

Οι προσδοκίες της κοινωνίας που διαδήλωσε για μια «ανάσα αξιοπρέπειας», συμπιέστηκαν σε μια κόλλα χαρτί. Κι από αυτό το χαρτί γίνονται καθαρά τρία πράγματα:
  • Η ανάσα δεν ήρθε…
  • Η αξιοπρέπεια γι ακόμη μια φορά τσαλαπατήθηκε…
  • Και το κατοχικό κεκτημένο θριάμβευσε γι ακόμη μια φορά, αφού... όλοι αναγνωρίζουν την ακλόνητη παρουσία του, και τον καθοριστικό του ρόλο στα πράγματα της επόμενης μέρας.
Το προσκυνόχαρτο που υπογράφτηκε είναι σαφές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε χαρακτηριστικά αποσπάσματά του:

«Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο των υπαρχουσών συμφωνιών, το αίτημα των ελληνικών αρχών για επέκταση του MFAFA (Master Financial Agreement Facility Agreement), που συνοδεύεται από ένα σύνολο δεσμεύσεων.  Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της επιθεώρησης (αξιολόγησης) στη βάση των όρων της υπάρχουσας συμφωνίας, με βέλτιστη χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας, η οποία θα αποφασιστεί από κοινού ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Αυτή η επέκταση, επίσης, θα γεφυρώσει τον χρόνο για συνομιλίες γύρω από μια ενδεχόμενη μελλοντική συμφωνία ανάμεσα στο Eurogroup, τους θεσμούς και την Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη φράση από το κείμενο της συμφωνίας, σε συνδυασμό με τα όσα δήλωσε ο Β. Σόιμπλε μετά τη συνεδρίαση, δίνουν το στίγμα για το τι τελικά αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες.Οπως φαίνεται από τη μετάφραση, αποφασίστηκε η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου (MFAFA), όπως επίσης αποφασίστηκε η επιθεώρηση – αξιολόγηση από την τρόικα (που τώρα ονομάζονται ευρωπαϊκοί θεσμοί), με την κατάλληλη φυσικά ευελιξία.

Παράλληλα, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι στο μέλλον θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία με τους θεσμούς, δηλαδή ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, δηλαδή ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

Και παρακάτω: «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, επί τη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, ως το τέλος της Δευτέρας 23ης Φεβρουαρίου (2015). Οι θεσμοί θα εκφέρουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι επαρκώς συνεκτική ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου. Μόνον η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΤΧΣ και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Γιούρογκρουπ».

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πάει περίπατο, μιας και η βασική χρηματοδοτική του πηγή ήταν τα διαθέσιμα του ΤΧΣ, ενώ με βάση τη συμφωνία που προσυπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση προβλέπεται πως: «Ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς η Ευρωομάδα συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, τα οποία είναι ως τώρα διαθέσιμα στο ΤΧΣ, θα πρέπει να διακρατηθούν από τον ΕΤΧΣ, άνευ δικαιώματος τρίτων, για τη διάρκεια της παράτασης της MFFA. Τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης της MFFA και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κόστη ανακεφαλαιοποίησης και εκκαθάρισης τραπεζών. Θα μπορούν να εκταμιευθούν κατόπιν αιτήματος με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού".

Αυτά λοιπόν προσυπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση, και όπως και αν τα εμφανίσει κανείς, στην ουσία τους συνιστούν ταπεινωτική ήττα, κατάλυση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας, και φυσικά πλήρη περιφρόνηση της βούλησης του Ελληνικού λαού που ψήφισε επηρεασμένος από συγκεκριμένο φορτίο ελπίδας και προσδοκιών.
                                  

Ήταν μοιραίο αυτό το αποτέλεσμα???

Κατά τη γνώμη μας όχι. Μοιραίο κατέστη από τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση πήρε τη μοιραία απόφαση να πάρει μια κόλλα χαρτί - το γνωστό προκυνόχαρτο - και να ζητήσει ταπεινωμένη το «χρίσμα» από τη μαφία της Ευρώπης. Από αυτή τη στιγμή και μετά, οι προσδοκίες εξαργυρώθηκαν για να θριαμβεύσει ένας ταπεινωτικός συμβιβασμός, η διαδηλώνουσα «αξιοπρέπεια» περιφρονήθηκε, και η πολλά υποσχόμενη Ελληνική κυβέρνηση ενσωματώθηκε πλήρως στον κατοχικό σχεδιασμό, για να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στην εύρυθμη λειτουργία του.

Τι έπρεπε να κάνει αυτή η κυβέρνηση???

Το τονίσαμε κατ επανάληψη. Να υιοθετήσει από την πρώτη στιγμή και αταλάντευτα μια ατζέντα επιθετική. Να δραπετεύσει από το έδρανο του ζητιάνου και να μετακομίσει στο βάθρο του κατηγόρου. Να απορρίψει την ιδέα του προσκυνόχαρτου και να στείλει με δικαστικό επιμελητή το κατηγορητήριο και τις απαιτήσεις της χώρας στην εγκληματική συμμορία της Ευρώπης, έχοντας τη φαρέτρα της τρείς θεμελιακές πολιτικές αποφάσεις:
  • Τις απαιτήσεις από τις Γερμανικές αποζημιώσεις εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό..
  • Το κατηγορητήριο έτοιμο για τους πρωτεργάτες του προδοτικού PSI
  • Και την πολιτική απόφαση που θα παρέπεμπε με την κατηγορία του δωσίλογου, όλους εκείνους που υπηρέτησαν άκριτα τις εντολές του Ράιχ, τη βρώμικη πενταετία των μνημονίων που εδραίωσαν και θέριεψαν το κατοχικό κεκτημένο στη χώρα.
Από τη στιγμή που δεν έγιναν όλα τούτα, τότε όλα όσα ακολούθησαν είχαν ήδη κριθεί.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να αυτοδιαψεύσει τον πρόεδρό της και να χορέψει η ίδια στο ρυθμό των αγορών, η εξέλιξη δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική σε καμία περίπτωση.

Ας έρθουμε τώρα και στο τελευταίο παραμύθι…

Κέρδισαν χρόνο. Αυτό διατείνονται. Και στο όνομα αυτού του χρόνου που υποτίθεται ότι κέρδισαν, ενεχειρίασαν το σύνολο των προσδοκιών που καλλιέργησαν στην κοινωνία. Κι εσύ αφελέστατε συμπολίτη μου, είσαι έτοιμος να το φας και αυτό το παραμύθι. Είσαι έτοιμος να το φας γιατί ξέχασες πως πριν από πέντε χρόνια κάπως έτσι ροκάνιζαν το χρόνο και μαζί μ αυτόν την υπομονή σου, και σ έφεραν στην κατάντια τη σημερινή.

Ας πάμε όμως και στην ουσία…

Κέρδισαν χρόνο??? Να τον κάνουν τι??? Να προετοιμάσουν τη μεγάλη πολιτική σύγκρουση??? Και γιατί δε την έκαναν τώρα που είχαν τα πάντα με το μέρος τους και πρωτίστως τη δική σου αναγεννημένη οργή και αποφασιστικότητα???

Κέρδισαν χρόνο??? Και οι άλλοι τι κέρδισαν??? Μπαρμπούτσαλα κέρδισαν??? Και τι θα κάνουν όταν ο χρόνος που κέρδισαν παρέλθει και καβαλήσουν τα ομόλογα των 7,5 δις του Ιουνίου???  Θα βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια για μια καινούρια δόση λογιστικά δανεικά αλλά με απόλυτα πραγματικό τίμημα στη ζωή σου???

Και πως θα απαντήσουν στο νέο εκβιασμό που έρχεται όταν η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα αρχίσει να «απελευυθερώνει» 50 δις μηνιαίως για αγορές κρατικών ομολόγων??? Με ρήξη ή με νέο μνημόνιο???

Και εν τω μεταξύ ποια πολιτική θα υλοποιείται??? Αυτή που ψήφισες ή αυτή που θα εγκρίνει η τρόικαη οποία πλέον αποκαλείται ξεδιάντροπα ως …«θεσμός»???

Φιλαράκο σε πούλησαν και ήταν μέρα μεσημέρι…
Ήταν το μεσημέρι που αποφάσισαν να συντάξουν το προσκυνόχαρτο και να το στείλουν στη συμμορία των εκβιαστών (που τώρα αποκαλούνται «θεσμοί») ζητιανεύοντας την επιείκεια τους. Θα το δεις στη ζωή σου. Θα το βιώνεις στην καθημερινότητά σου. Θα το ανακαλύπτεις στο παραμύθι που θα σου σερβίρουν καθημερινά.  Η αξιοπρέπεια δε ζητιανεύεται από αυτούς που την τσαλακώνουν.

Όταν εμείς σε προειδοποιούσαμε για «ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ» εσύ σφύριζες αδιάφορα…

Όταν σε προειδοποιούσαμε πως «ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ» πίστευες πως αυτό ήταν υπερβολή…

Όταν τους προειδποιούσαμε «ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ», εσύ τους προσέφερες στήριξη για να την ενσωματώνουν στα επικοινωνιακά τους σόου…

Όταν τους καλούσαμε «ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝΤΟ ΡΑΙΧ», εσύ τους περιέβαλες με εμπιστοσύνη γιατί πίστευες ότι «διαπραγματεύονταν» ζητιανεύοντας κατανόηση…

Όταν σε προειδοποιούσαμε ότι: «ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ», εσύ επέμενες να μασάς ηλιόσπορο και να νομίζεις πως έτσι υπερασπίζεσαι την αξιοπρέπειά σου…

Τα πανηγύρια όμως δεν κρατάνε πολύ. Και το δικό σου παραμύθι τελείωσε κάπου εδώ φίλτατε συμπολίτη μου.  Τώρα που θα έπρεπε εσύ να είσαι όντως στο δρόμο και να υπερασπίζεσαι την αξιοπρέπειά σου, θα επιστρέψεις και πάλι στο σπίτι σου.

Τώρα που τα φώτα του σόου έσβησαν και επιστρέφουμε στη μάχιμη πολιτική, θα διαπιστώσεις ξανά ποιο είναι τελικά ο νικητής και ποιος παραμένει το διαχρονικό θύμα.

Αλλά και γι αυτό σε είχαμε προειδοποιήσει. Το σόου που έζησες χθες το περιγράφαμε με σαφήνεια όταν σε προειδοποιούσαμε να σκεφτείς πως: «ΑΝ ΕΣΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜ@ΛΑΚΑΣ???»...

Το κάναμε και όταν σε προειδοποιούσαμε πως: «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΡΕΒΑΝΣ»

Τότε δε μας άκουσες…  Τότε δεν έκανες τίποτε για να προλάβεις τις εξελίξεις… Τώρα μπορείς απλά να το απολαύσεις…

Με τις υγείες σου… Τα χειρότερα έρχονται με το νέο γύρο εκβιασμών (άρα και σόου) τον Ιούνιο. Αλλά τότε – ξέχασα – δε θα χαλάσεις τα μπάνια σου… Μαλάκας είσαι να τα χαλάσεις???

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου