Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Δρομολογούμε λογιστικό έλεγχο του χρέους....

«Θα τιμήσουμε την ανάγκη του λαού»
      
Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα τιμήσει την ανάγκη του ελληνικού λαού...
να μάθει για το χρέος.

Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση........... της κυβέρνησης και της ίδιας, ως προέδρου της Βουλής, ότι θα διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία του ελληνικού Κοινοβουλίου με το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην επανάκτηση των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, από τις οποίες η Ευρώπη διολισθαίνει.

Στην εκδήλωσε μίλησε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος εξέφρασε την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές «γρήγορα και με καλό αποτέλεσμα».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είπε ότι η χώρα ζει κρίσιμες ώρες, δήλωσε όμως αισιοδοξίας ότι η ΕΕ θα βρει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου εξέφρασε την προσδοκία ότι θα εξευρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός και η καλύτερη λύση για τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να μην επιμηκυνθεί η λιτότητα, να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη.

Για «άμεση προσχώρηση της νέας κυβέρνησης στον ρεαλισμό» έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σπυράκη, προκαλώντας την απάντηση του κ. Παπαδημούλη: «Υπάρχει ο ρεαλισμός της διαπραγμάτευσης και ο ρεαλισμός της προσχώρησης».

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν ημερίδες στην Άρτα και τα Ιωάννινα για το ΕΣΠΑ, την προώθηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη στην περιφέρεια.


Στην εκδήλωση που έγινε για τον εορτασμό του νέου έτους, καθυστερημένα λόγω των εθνικών εκλογών που μεσολάβησαν, παρευρέθηκαν ευρωβουλευτές, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ΜΚΟ κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου