Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΣΧΑ: “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ MOODY’S. ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ...;;;

moodys
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας σε Ba1 από Baa3, επικαλούμενος τις επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία καθώς και την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ρουβλίου.

Σε «παράγοντες πολιτικού χαρακτήρα», βασίστηκε αυτή η υποβάθμιση δήλωσε ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ αντιδρώντας στην απόφαση του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης .

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι.....
.... η υποβάθμιση αυτή βασίζεται σε «μη ρεαλιστικές» προβλέψεις, καθώς ο διεθνής οίκος είχε κάνει απαισιόδοξες παραδοχές που υπερέβαιναν κατά πολύ τις προβλέψεις του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των διεθνών πιστωτικών ιδρυμάτων. 
«Θεωρώ ότι η ...αξιολόγηση του Moodys δεν είναι απλά εξαιρετικά αρνητική, αλλά βασίζεται σε εξαιρετικά απαισιόδοξες προβλέψεις που δεν έχουν αναλογίες σήμερα», είπε.
Οι ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως εκφράσει αμφιβολίες για την αμεροληψία των μεγάλων οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης μετά τις πρόσφατες υποβαθμίσεις της ρωσικής βαθμολογίες, περιγράφοντας τα κίνητρά τους ως πολιτικά σε σχέση με την αντιπαράθεση που είναι σε εξέλιξη μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών χωρών για την Ουκρανία.
«Υποθέτω ότι στη λήψη της απόφασης σχετικά με τη μείωση της αξιολόγησης, ο οργανισμός οδηγήθηκε πρώτα απ ‘όλα από παράγοντες πολιτικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Άντον Σιλουάνοφ.

πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου