Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η προδοσία της χώρας ήταν ένα έγκλημα προμελετημένο.

Προσθήκη λεζάντας
Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν προσχεδιασμένη.
 
Και για να επέλθει αυτή η καταστροφή, συνεργάστηκαν κόμματα, κανάλια και εξωτερική διαπλοκή.
 
Το σχέδιο ξεκίνησε να υλοποιείται, πολύ πριν την ανακοίνωση του εθνικού ολετήρα από το Καστελόριζο, την υπαγωγή τηςχώρας μας στο καθεστώς των μηχανισμών στήριξης.
 
Το σχέδιο ξεκίνησε από την ώρα που κάποιοι και χωρίς να εξηγήσουν... στον ελληνικό λαό, χαρακτήρισαν ως σκάνδαλο μεγατόνων, την υπόθεση των σύνθετων (δομημένων) ομολόγων.
 
Κάποιοι άλλοι και με τη δύναμη των μέσων που διέθεταν, φρόντισαν να το περάσουν ως σκάνδαλο στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.
 
Και κάποιοι τρίτοι, φρόντισαν να το χρησιμοποιήσουν ως στοιχείο, για να διογκώσουν παράνομα το χρέος και να δικαιολογεί το ''μπάσιμο'' των μηχανισμών στήριξης.
 
Προδότες, εθνικοί απατεώνες και ξένα κοράκια συνεργάστηκαν άψογα, για να διαλύσουν την Ελλάδα.
Δείτε πως ακριβώς........ συνετελέσθη το μεγάλο έγκλημα, σε ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο που δημοσίευσε που δημοσιεύει σήμερα η ''e ΛΟΓΙΚΗ''.
 
http://www.elogiki.gr/se-afti-ti-chora-panta-ftei-kati-allo-kapios-allos/
 
Mια και μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες με το Ασφαλιστικό και επειδή, ως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, “πάντα να φταίει κάτι άλλο η κάποιος άλλος” και ποτέ οι πραγματικοί υπεύθυνοι, οι οποίοι σχεδόν ποτέ δεν λογοδοτούν, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε, σιγά-σιγά, κάποια πράγματα.
 
Το Ασφαλιστικό ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο οι προ μνημονίων κυβερνήσεις όφειλαν να διαθέτουν την τόλμη να το αντιμετωπίσουν, με τρόπο σύγχρονο και επιστημονικό.
 
Παρατηρήσαμε, όμως, ότι είτε από μικροκομματική σκοπιμότητα είτε από άγνοια (το πιο πιθανό), ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη παρέμβασή του, αναφερόμενος στα αίτια των μειώσεων των συντάξεων, αναφέρθηκε και στα δομημένα ομόλογα και το PSI. Η τοποθέτηση αυτή μακράν απέχει από την πραγματικότητα.
 
Η τοποθέτηση αυτή περιέχει αναλήθειες και λογικά άλματα. Όχι πως δεν μας έχουν συνηθίσει σε αυτά, αλλά το εδώ θέμα παραείναι σοβαρό για να πούμε “δεν πειράζει”….
 
Για να μην βάζουν, λοιπόν, κάποιοι “πονηροί” τον πρωθυπουργό να λέει ανακρίβειες και έπειτα να κρυφογελούν πίσω από την πλάτη του -όπως έκαναν και με τον Καραμανλή παλαιότερα ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες και τα παπαγαλάκια τους – ας δούμε την αναμφισβήτητη από γεγονότα στοιχεία και αριθμούς πραγματικότητα.
 
α ) Όλα τα δομημένα (σύνθετα) ομόλογα που εξέδωσε η Ελληνική Δημοκρατία και οι ελληνικές τράπεζες αυτή την στιγμή είναι τα μοναδικά κερδοφόρα και εφ’ όσον παραμένουν στην κατοχή επενδυτή (Ασφαλιστικά Ταμεία) δεν “κουρεύονται” PSI.
 
Β ) Το PSI ήταν αναγκαστικό μέτρο ως συνέπεια του μνημονίου που υπέγραψε ο «λεφτά υπάρχουν» ΓΑΠ.
 
Η μοναδική σχέση που συνδέει δομημένα και PSI είναι ότι και τα δυο είναι μέρος της πολιτικής μεθοδολογίας της κλίκας του ΓΑΠ, η οποία εκτίναξε το χρέος ώστε να υπαχθούμε στο μνημόνιο με συνέπεια κάποιοι να θησαυρίσουν και κάποιοι να κάνουν πολιτική καριέρα εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.
 
Το χρέος εκτινάχτηκε πέραν του αποδεκτού από τους θεσμούς, ορίου διότι: Συνυπολογίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου και από τον κ Τόμσεν (Αυτός που είναι τώρα στο ΔΝΤ και συνεχίζει να μας εμπαίζει) το swap του 2000 της κυβερνήσεως Σημίτη για πρώτη φορά ως μέρος του χρέους .
 
Εκτινάσσοντας το χρέος υψηλότερα κατά 20 δισ και καθιστώντας το μη εξυπηρετούμενο.
 
Διαβλέποντας τους μελλοντικούς πολιτικούς, ηθικούς και ποινικούς κινδύνους από τη μια αλλά και θέλοντας να προσδώσει νομιμοφάνεια στο εφεύρημα της , η κλίκα του ΓΑΠ το 2010 όρισε εξεταστική επιτροπή* για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων
 
Η εξεταστική κατέληξε στο κωμικοτραγικό, εξωφρενικό, αντιεπιστημονικό, αστήρικτο και τελικώς ανύπαρκτο συμπέρασμα, κατά το οποίο: « Τα swap συνοδεύουν τα ομόλογα και αποτελούν μέρος της αξίας τους»
 
Κατά συνέπεια με το συμπέρασμα, αυτό ως γεγονός, τα ομόλογα στα οποία επένδυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία υπερτιμολογήθηκαν!
 
Με βάση αυτό το σκεπτικό ασκήθηκαν οι (κατά παραγγελία;) πολιτικές και ποινικές διώξεις και κατηγορίες.
 
Η κατά την λογική , αλλά κυρίως κατά τον Νόμο και τους διεθνείς τραπεζικούς κανονισμούς, όμως, αλήθεια είναι η εξής:
 
Τα swap είναι στοιχήματα ανάμεσα σε χρηματοροές και τα όποια μελλοντικά οικονομικά τους αποτελέσματα φυσικά και δεν αποτιμώνται και δεν προεξοφλούνται στην χρηματαγορά και φυσικά δεν είναι δεκτά ως εγγύηση από το Ευρωσύστημα
 
*Είναι διμερείς συμφωνίες μη μεταβιβάσιμες που αφορούν μόνο τους αντισυμβαλλόμενους.. .
 
Και για να γίνουν αυτά κατανοητά και στους λιγότερο ενημερωμένους:.
 
* Το swap είναι ένα στοίχημα ανάμεσα σε δυο πλευρές. Στην περίπτωση των ομολόγων π.χ. το κράτος πιστεύει ότι θα κερδίσει περισσότερα από το επιτόκιο libor και η εμπορική τράπεζα από την άλλη πιστεύει ότι θα κερδίσει από τον μαθηματικό τύπο του ομολόγου.
 
* Και οι δυο κερδίζουν διότι έτσι πιστεύουν ή επειδή έτσι υπολογίζουν και φυσικά, επειδή δεν θα προχωρούσαν στην μεταξύ τους σύμβαση swap αν δεν πίστευαν και οι δυο ότι θα κερδίσουν.
 
Πως λοιπόν ξέρουν εκ των πρότερων και οι δυο το πραγματικό αποτέλεσμα του ''στοιχήματος'' swap τους ώστε να το προσθέτουν η να το αφαιρούν ως κέρδος η ζημία από τις δανειακές τους υποχρεώσεις;
 
Ποιος στην αγορά θα δεχτεί να προεξοφλήσει, να πληρώσει για κάτι τέτοιο;
 
Ποιος από εμάς θα προκατέβαλε το αποτέλεσμα για ένα στοίχημα που έβαλε ένας φίλος μας ότι θα κερδίσει η ομάδα του την άλλη Κυριακή; Ποιος θα αγόραζε και πόσο το στοίχημά του;
 
Και ακόμα χειρότερα (διότι αυτό είπε η εξεταστική-φιάσκο στο πόρισμά της και το υιοθέτησαν τα κατηγορητήρια) ποιος θα πρόσθετε τα κέρδη τα οποία υποθέτει ότι θα αποκομίσει και δεν έχει εισπράξει από ένα στοίχημα του οποίου το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στο μέλλον στα κέρδη του η στις υποχρεώσεις τους είμαστε σοβαροί;
 
Τρελά πράγματα αλλά έτσι βόλευαν την κλίκα του ΓΑΠ. Τα μπουρδούκλωσαν και άρχισαν να μοιράζουν “νον πέιπερ” στα παπαγαλάκια, πασπαλισμένα με σάλτσα για μίζες και εκατομμύρια σασπένς , “αδιάφθορους”, φτιάχνοντας την σαπουνόπερα για να περάσει στο ντούκου η αλχημεία της ΕΛΣΤΑΤ και το σχέδιο Τόμσεν.
 
Στο swap –στοίχημα του 2000 το χρέος της χώρας εκφρασμένο σε δολάρια ανάμεσα στην Goldman Sachs και στην Ελληνική δημοκρατία, μετατράπηκε σε γιεν και με αναδρομικές τιμές για να μειωθεί λογιστικά (κακώς κατά την άποψη μας).
 
Η διάρκεια αυτής της παράτυπης αλλά αποδεκτής από τους εταίρους σύμβασης, για να μπούμε δια της πλαγίας οδού στο ευρώ, είχε διάρκεια 30 ετών.
 
Και για για να καταλάβει και ο κόσμος τι έγινε, τίθεται το ερώτημα:
 
Πως υπολογίζεις εσύ, κυρία ΕΛΣΤΑΤ και εσύ, κύριε Τομσεν ως χρέος το αποτέλεσμα μιας παράνομης σύμβασης την οποία, ως ευρωπαϊκός θεσμός, μας επιβάλατε, επειδή, για λόγους δικούς σας, μας θέλατε τότε στο ευρώ;
 
Και καλά εσύ, κύριε Τόμσεν. Η η κυβέρνηση ΓΑΠ, όμως, γιατί το δέχτηκε και μας έβαλε στο μνημόνιο;
 
Οι επόμενες, μνημονιακές, κυβερνήσεις γιατί το παρασιώπησαν?
 
Λοιπόν, κύριε Τσίπρα, οι άλλοι είχαν τους λόγους τους που κατασκεύασαν παραμύθια και συνωμοσίες. Εσείς γιατί ακολουθείτε τον ίδιο, δρόμο;
 
Γιατί δεν τους ξεσκεπάζετε να τελειώνει ένα ακόμη παραμύθι με το οποίο μας οδήγησαν στα σαγόνια των καρχαριών;
 
Γιατι;
 
*Εξεταστικη επιτροπη γιατην υποθεση των δομημενων αποσπασμα
 
«ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ
 
…Τα δομημένα αυτά προϊόντα αποτελούν «πακέτο» ενός δομημένου ομολόγου και μίας σύμβασης ανταλλαγής επιτοκίων (swap)
 
20. Η Ονομαστική αξία κάθε ενός από αυτά, αφορούσε αθροιστικά τόσο το ομόλογο, Όσο και την συνοδεύουσα αυτό σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων swap- Ο αποχωρισμός του ομολόγου από τη σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων που έλαβε χώρα προκειμένου τελικά να καταλήξουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία μόνο τα ομόλογα χωρίς την σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων, επηρεάζει την τιμολόγησή τους καθιστώντας την εκ των πραγμάτων μικρότερη της ονομαστικής τους αξίας » –σελ. 71, πόρισμα εξεταστικής.

Επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. ΕΚΤ .luminpdf.com κεφ 3,3 και 6.5 αρχες αποτιμησης
Λογιστικοι κανονεςγια πραξεις εκτος ισολογισμου swap .luminpdf.com
Η Πυθία μασούσε ομόλογα… Η «εξεταστική» σκάνδαλο!…elogiki.gr
51.571.390. εκατομμύρια ευρώ απώλεια και μετά P.S.I elogiki.gr

www.newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου