Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΗΓΓΙΚΕΝ το ραντεβού του Γ΄ Παγκόσμιου θα γίνει στα ΣΤΕΝΑ.

test33-1-1024x708
Το ΤΡΙΩΔΙΟ μπήκε, η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ έρχεται , η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Ελλάδος ξεπροβάλλει.
Σε παλαιά άρθρα μας αναφέραμε ότι η Τουρκία κρατήθηκε ουδέτερη στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να μείνουν τα ΣΤΕΝΑ ανοικτά διότι αυτό βόλευε όλες τις πλευρές.
ΚΑΙ φυσικά η Τουρκία την έβγαλε ¨μέλι –γάλα¨ ενώ αντίθετα η Ελλάδα ΜΑΤΩΝΕ στο παγκόσμιο μακελειό του Β΄ΠΠ
Σφαγή στα Δαρδανέλια…
ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ δεν ξεκίνησε ακόμα ο Γ΄ΠΠ
Πάρτε όμως μια ιδέα τι έγινε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην περιοχή μας στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, λες και η ιστορία ανακυκλώνεται…
¨Με την έναρξη του πολέμου, οι Τούρκοι είχαν ....
...αποκλείσει τα Δαρδανέλια, αποκόπτοντας τους Ρώσους και από τη Μεσόγειο, ενώ οι Γερμανοί τους είχαν φράξει τη θαλάσσια οδό από τη Βαλτική.
Ρωσικές δυνάμεις πέρασαν τη μεθόριο με την Οθωμανική αυτοκρατορία στον ύψος του αρμενικού Ερζερούμ, στον Καύκασο, και εισέβαλαν στην Τουρκία. Τις τουρκικές δυνάμεις όμως διοικούσε Γερμανός στρατηγός, ο οποίος διέταξε αντεπίθεση.
Ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μέγας δούκας Νικόλαος, ζήτησε (3 Ιανουαρίου 1915) από τους συμμάχους του στην Αντάντ να χτυπήσουν αυτοί τα Δαρδανέλια ή αλλού, ώστε να ελαφρωθεί η τουρκική πίεση.
Μεγάλος αγγλογαλλικός στόλος συγκεντρώθηκε, κατέλαβε τα νησιά Λήμνο, Ίμβρο και Τένεδο και, στις 19 Φεβρουαρίου 1915, ξεκίνησε να κανονιοβολεί τις τουρκικές θέσεις στα Δαρδανέλια.
Οι Γερμανοί είχαν οργανώσει την άμυνα με σειρά ολόκληρη βαρέως πυροβολικού και πόντιση ναρκών.
Η επιχείρηση εκδηλώθηκε στις 19 Μαρτίου και είχε τραγικά για τους Αγγλογάλλους αποτελέσματα. Δυο θωρηκτά βούλιαξαν, ένα τρίτο εγκαταλείφθηκε κι ένα άλλο υπέστη φοβερές ζημιές. Ο υπόλοιπος στόλος αναγκάστηκε να υποχωρήσει σε σημείο έξω από το βεληνεκές των τουρκικών πυροβόλων.
Οι Αγγλογάλλοι σχεδίασαν απόβαση στη χερσόνησο της Καλλίπολης που εκτείνεται στην ευρωπαϊκή πλευρά των στενών
Η απόβαση πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 1915, με τους συμμάχους να βγάζουν σε πέντε σημεία της στεριάς επτά μεραρχίες.
Κόλλησαν στην ακτή που υπερασπίζονταν έξι τουρκικές μεραρχίες υπό τον Γερμανό Λίμαν φον Σάντερς και τον Τούρκο Εσάτ πασά, άλλοτε διοικητή των Ιωαννίνων, τον οποίο είχε αιχμαλωτίσει ο ελληνικός στρατός στα 1913.
Καθηλωμένοι στην ακτή, οι Αγγλογάλλοι σφάζονταν από τις τουρκικές αντεπιθέσεις…..
Οι σύμμαχοι έριξαν στις μάχες ακόμα δυο μεραρχίες αλλά οι Τούρκοι είχαν ενισχυθεί με ακόμα πέντε.
Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν μάταιες. Τον Σεπτέμβριο του 1915, οι Αγγλογάλλοι σφάζονταν ακόμη στην Καλλίπολη, με τον Χάμιλτον να επιμένει να στέλνει τους άνδρες του στη σφαγή.
Στο σφαγείο του Χάμιλτον είχαν χάσει τη ζωή τους 130.000 άνδρες, ενώ ακόμα 60.000 βρέθηκαν εκτός μάχης από τις αρρώστιες που τους θέριζαν.
Για τη μάχη της Καλλίπολης, γράφτηκε πως «δεν υπήρξε στρατηγικό λάθος που να μην διαπράχθηκε», http://historyreport.gr/
Τώρα όμως οι σύμμαχοι απέκτησαν το know how της σφαγής στην περιοχή των ΣΤΕΝΩΝ και από την άλλη οι τούρκοι είναι ¨σύμμαχοι¨ τους.
Αλλά δεν τους θέλουν βαρίδιο γιατί όπως φαίνεται γνωρίζουν τις επόμενες γεωστρατηγικές κινήσεις που θα γίνουν.
Α. Η Τουρκία θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ για να εμποδίσει τις εφοδιοπομπές του Ρωσικού Ναυτικού στην Συρία.
Β. και γνωρίζουν την αντίδραση των Ρώσων με το βίαιο άνοιγμα των ΣΤΕΝΩΝ που θα γίνει με το πολεμικό κατέβασμα τους.
Έτσι η ¨ Η Γερμανία πιστεύει ότι η Ρωσία προκαλεί την Τουρκία θέλοντας να κάνει το μοιραίο λάθος και να την συντρίψει ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ το οποίο δεν επιθυμεί με κανένα κόστος σύγκρουση με την Ρωσία.
Συνεπώς «μια ακάλυπτη Τουρκία αποσταθεροποιεί το ΝΑΤΟ, χάνει την αξιοπιστία της η συμμαχία και έρχεται σε δύσκολη θέση η Δύση. Η παρέμβαση του Β.Πούτιν στην Συρία έχει μεγάλη επιτυχία. Πρόκεται για επιδέξια πολιτική κίνηση» λένε Γερμανοί αξιωματούχοι.
«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να εγκλωβιστεί σε μια στρατιωτική κλιμάκωση με την Ρωσία ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» είπε ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn στο Der Spiegel.
Και οι Γερμανοί συμφωνούν και τονίζουν: «Δεν πρόκειται να πληρώσουμε το τίμημα ενός πολέμου που θα τον ξεκινήσουν οι Τούρκοι» είπε Γερμανός διπλωμάτης!
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη ο Φ.Ολάντ είχε μιλήσει ξεκάθαρα για πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας και όχι Ρωσίας-ΝΑΤΟ αφήνοντας ακάλυπτη την Τουρκία. – του Βασίλη Καπούλα http://www.pronews.gr/portal/ 21 Φεβρουαρίου 2016
Σε παλαιά άρθρα μας αναφέραμε ότι η Τουρκία κρατήθηκε ουδέτερη στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να μείνουν τα ΣΤΕΝΑ ανοικτά διότι αυτό βόλευε όλες τις πλευρές.
ΚΑΙ φυσικά η Τουρκία την έβγαλε ¨μέλι –γάλα¨ ενώ αντίθετα η Ελλάδα ΜΑΤΩΝΕ.
ΤΏΡΑ όμως τα πράγματα θα γίνουν ανάποδα διότι όπως φαίνεται έτσι ¨σχεδιάστηκε¨ και η Ελλάδα θα την βγάλει με μερικές αμυχές και πείνα , όπως μας προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨ και η Ελλάδα θα πει το ψωμί –ψωμάκι¨.
Στα ΣΤΕΝΑ υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί από το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τότε κοντέψαμε να λειτουργηθούμε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά…
Όμως το ΡΑΝΤΕΒΟΥ του Γ΄ΠΠ είναι κανονισμένο να γίνει στα ΣΤΕΝΑ …
ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Το ΤΡΙΩΔΙΟ μπήκε, η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ έρχεται , η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Ελλάδος ξεπροβάλλει.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου