Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη «φωτιά»: Ποιοι αγόρασαν CDS με 200 ευρώ και τα πούλησαν 9.000

Αδιανόητα πράγματα έρχονται στο φως για την υπόθεση των CDS και για όσους πόνταραν στην χρεοκοπία της χώρας αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά στις πλάτες του πολύπαθου ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρει το Παρόν της Κυριακής το πάρτι που έγινε αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέρα με τη μέρα όχι από τις κυβερνήσεις που έφτασαν το τόπο στην σημερινή κατάσταση, αλλά από Έλληνες που βρίσκονταν εκείνη την εποχή σε καίρια πόστα.
Σύμφωνα πάντα........ με το Παρόν, τα δυο μέλη του Δ/Σ της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν πως κάποιοι κέρδισαν πολλά λεφτά, ίσως και δισεκατομμύρια, ποντάροντας στην πτώχευση της χώρας μας. Η κ. Ζωή Γεωργαντά, μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού «Kontra» περιέγραψε τον τζόγοι που έγινε με τα CDS, δηλαδή τα ασφάλιστρα κινδύνου που δανείζει η μια χώρα στην άλλη λέγοντας:
«Όταν οι αγορές ακούνε την ίδια την κυβέρνηση να λέει ότι η προηγούμενη είπε ψέματα, σου λέει αναβίωσαν τα Greek Statistics. Και άρχισαν να μην εμπιστεύονται πλέον τα ελληνικά στοιχεία. Έτσι ενώ πληρώναμε επιτόκια Γερμανίας για τον δανεισμό μας, αμέσως τα επιτόκια ανέβηκαν. Και εδώ υπάρχει θέμα γιατί κάποιοι έβγαλαν λεφτά. 
Αυτά τα στοιχεία τα έχει η Τράπεζα της Ελλάδος και θα πρέπει να μας δώσουν σήμερα τα εξτρέ. Τότε θα αποκαλυφθεί ποιος αγόρασε τα CDS με 200 ευρώ και τα πούλησε 9.000!» ανέφερε για να συμπληρώσει πως «Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα καταθέσει ο κ. Στουρνάρας στην εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται».
«Φωτιά» ήταν και οι δηλώσεις του έτερο στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος ανέφερε ξεκάθαρα ότι με το γνωστό σε όλους μας PSI.
«Το PSI ήταν αυτό που έσωσε τις γαλλογερμανικές τράπεζες, διότι μας φόρτωσαν όλα τα ομόλογά τους. Και εμείς τα φορτώσαμε στους μικροομολογιούχους, στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ και στο τέλος τα «κούρεψαν» σε μια νύχτα και πήραμε κι άλλο δάνειο»!
Για το ίδιο θέμα η Ζωή Γεωργαντά κάνοντας παρέμβαση τόνισε ότι «Οι Βρυξέλλες άρπαξαν την ευκαιρία με το PSI για να χρηματοδοτήσουν και να ανακεφαλαιοποιήσουν τις γαλλογερμανικές τράπεζες με τα λεφτά του ελληνικού Δημοσίου, που θα έπεφταν στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών γιατί εμείς είχαμε ένα σωρό προβλήματα – οργάνωσης πολιτικά...
Δεν συνεργαζόμασταν μεταξύ μας και βρήκαν την ευκαιρία».
http://www.thepressroom.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου