Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο Ρέντσι απειλεί με βέτο στα κονδύλια της ΕΕ προς χώρες που δεν βοηθούν Ελλάδα και Ιταλία με τους πρόσφυγες.

Ο Ματέο Ρέντσι προειδοποίησε ότι η Ιταλία δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία χρονιά με τις ίδιες αφίξεις προσφύγων, καλώντας τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν περισσότερα σε αυτό το ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στη RAI, ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε την απειλή να...
ασκήσει βέτο στην εκταμίευση κονδυλίων της ΕΕ προς χώρες που αρνούνται να βοηθήσουν την Ιταλία και την Ελλάδα, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να αντέξει άλλον ένα χρόνο σαν τον φετινό», είπε ο Ρέντσι στη μαγνητοσκόπηση της συνέντευξης. Πρόσθεσε ότι οι προσφυγικές ροές θα πρέπει να έχουν περιοριστεί έως τον Μάρτιο, χωρίς να αναφέρει τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή, η ιταλική ακτοφυλακή συντόνισε πάνω από 6.000 διασώσεις, ενώ οι αφίξεις προσφύγων έως τώρα φέτος φτάνουν τις 155.000, όσο συνολικά το 2015, αναφέρει το Reuters.

Επανειλημμένα, ο Ρέντσι έχει καταγγείλει την έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, ενώ η Ιταλία αναμένει την έγκριση της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, που περιλαμβάνει περίπου 3,9 δισ. ευρώ σε δαπάνες για τους πρόσφυγες το 2017. Ο Ιταλός πρωθυπουργός απέρριψε τις επικρίσεις της Κομισιόν για το θέμα.

«Αντί να ανοίγουν τα στόματά τους, πρέπει να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου